epc certificaat
epc attest
epc waarden
epc keuring
elektrische keuring
epc platform
epc appartement
EPC berekenen
EPC aanvragen
energiedeskundige type A

Meer resultaten voor epc waarden vergelijken

epc waarden vergelijken
Energieprestatiecoëfficiënt Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. De Energieprestatiecoëfficiënt EPC is een index die de energetische efficiëntie van nieuwbouw aangeeft en wordt bepaald door berekeningen vastgelegd in de norm NEN 7120 die sinds 1 juli 2012 de normen NPR 2916 utiliteitsbouw en NPR 5128 woningbouw vervangt. In Nederland geldt voor woningbouw sinds 2006 een eis van 08. 1 De EPC-berekening is opgenomen in het bouwbesluit en sinds 1995 is het verplicht deze bij een bouwaanvraag in te dienen. 2 Vanaf 2011 geldt de strengere norm van 06 voor woningen. 3 Vanaf 2015 is de EPC-norm voor woningen veranderd naar 04.
bachbloesem
EPC score lezen en berekenen Wat is een goede EPC score?
De score wordt met behulp van complexe berekeningen door de software vastgesteld. Meer informatie over de EPC berekening kun je hier vinden link EPC berekening. Het is altijd aan te raden om je energiefacturen goed te bewaren zeker wanneer je een woning met een wat minder goede EPC score wilt gaan verkopen. Een slechte EPC score wil immers niet altijd zeggen dat het energieverbruik ook daadwerkelijk zeer hoog is. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de energiedeskundige de dikte van de dakisolatie of spouwmuurisolatie verkeerd heeft ingeschat door het ontbreken van correcte informatie. Dit zal de score negatief beïnvloeden.
lening simulator
Wat is een goed EPC? Egeon Ingenieurs EPC EPB VCO luchtdichtheid en energiestudies.
Wat doen wij voor de bouwheer. Wat doen wij voor de installateur. Home / Wat is een goed EPC? Wat is een goed EPC? Vanaf wanneer kan men spreken over een goed EPC? Het is niet evident om te bepalen of een zeker kengetal op een energieprestatiecertificaat goed dan wel slecht is. Het kengetal wordt immers bepaald door een heel aantal parameters en geeft ook geen absolute appreciatie van het te verwachten energiegebruik weer. Belangrijk om weten is bijvoorbeeld dat het totale geschatte energieverbruik wordt gedeeld door het totale bewoonbare oppervlakte van een woning.
appartement kopen breda
Betekent een lage EPC-waarde een lage energiefactuur? Tariefchecker Gratis correct en onafhankelijk energieleveranciers vergelijken.
in volle eigendom gaat verkopen is een EPC verplicht. Dit certificaat moet trouwens al aanwezig zijn voor de woning te koop wordt aangeboden. Indien u het pand langer dan 2 maanden gaat verhuren is een EPC ook verplicht. Een EPC is trouwens verplicht per woonheid. Beschikt u over meerdere appartementen in één gebouw dan moet u voor elk appartement afzonderlijk een certificaat kunnen voorleggen. Het certificaat zelf kan u overigens bekomen via een energiedeskundige type A. De volledige lijst kan u hier raadplegen. Een goede of slechte EPC-waarde is niet zo makkelijk te definiëren. Een vrijstaande villa valt niet te vergelijken met een rijhuis dat warmte langs beide kanten krijgt. Volgens het certificaat vallen woningen met een EPC-waarde van 180 of lager binnen de huidige nieuwbouweisen wat energieverbruik betreft.
luminaire
Test uw EPC Energiesparen.
EPC bij verkoop en verhuur van woongebouwen. Vergelijk de energiescore van uw toekomstige woning of appartement met andere woningen en met het Vlaams gemiddelde. Geef de postcode van de woning in. Opgelet dit kan enkel voor woningen gelegen in het Vlaamse Gewest. Selecteer het type woning zo vergelijkt u met gelijkaardige woningen een appartement bv. verliest minder energie langs muren en daken dan een open bebouwing. Eéngezinswoning in open bebouwing vier vrije gevels. Eéngezinswoning in gesloten bebouwing twee vrije gevels. Eéngezinswoning in halfopen bebouwing drie gevels.
Hoe kan ik mijn energieverbruik kennen? Tariefchecker Gratis correct en onafhankelijk energieleveranciers vergelijken.
Wel is het relevant om verschillende woningen met elkaar te vergelijken. Vergelijk het hiermee als je een nieuwe auto wil kopen kun je het normverbruik van verschillende modellen met elkaar vergelijken om een idee te krijgen welke auto meer of minder zuinig is maar als je je budget wilt uitrekenen om naar het zuiden van Frankrijk te rijden kijk je naar je gemiddeld verbruik op je boordcomputer en niet naar het normverbruik volgens de catalogus. Referentiewaarden voor het gas en elektriciteitsverbruik van een gezin. Een typisch elektriciteitsverbruik voor een gezin is tussen 1.500 kWh klein gezin tot 8.000 kWh.
Wat zegt het EPC over uw woning? De Standaard.
Wat zegt het EPC over uw woning? 28/02/2011 om 0501 door wle. Sinds november 2008 is de verkoper van een huis verplicht om energieprestatiecertificaat EPC voor te leggen. Maar wat is dit document precies en wat kun je er uit leren? De belangrijkste zaken op een rijtje. Op het EPC staat een kengetal van 0 tot 700. Hoe lager dit getal hoe energiezuiniger het huis is. Het getal is uitgedrukt in kilowattuur kwh per vierkante meter m2.
Wat zegt de EPC waarde nu?
Letterlijk betekent het hoeveel kilowattuur een standaard gezin zal verbruiken per vierkante meter vloeroppervlakte per jaar voor de verwarming de aanmaak van sanitair warm water de ventilatie en de koeling van de woning in een standaardklimaat. Er wordt dus geen rekening gehouden met uw werkelijk gebruik! Er wordt ook geen rekening gehouden met een zachte of koude winter bijvoorbeeld. Het berekend rendement van zonnepanelen en zonneboilers wordt afgetrokken van het eindresultaat. Woningen die hier over beschikken kunnen dus een vertekend beeld geven wat betreft hun energiezuinigheid. Deze truc wordt in de sector soms toegepast.

Contacteer ons